Tu când ai fost ultima dată la teatru?

Dansând în noapte  – Patrick Ellsworth

Impresionant. O poveste care face referire la sacrificiile unei mame de a-și vedea copilul sănătos și de a vedea soarele toată viața. O poveste despre dragoste necondiționată și implicare totală în a obține rezolvarea unor grave probleme de sănătate. Pot să menționez faptul că după multe piese vizionate în cadrul teatrului Sică Alexandrescu din Brașov, piesa Dansând în noapte mi-a captat atenția cel mai mult.

Nu știu alții cum sunt, dar eu când vizionez o piesă de teatru cu adevărat bună, rămân fără cuvinte câteva minute, deoarece simt că actorii și-au făcut treaba foarte bine, s-au implicat și rezultatele au fost cele scontate. Avanpremiera  de vineri seară, a meritat din toate punctele de vedere. Nu m-am gândit că toată acțiunea poate fi atât de dramatică, deoarece credeam că este vorba despre o piesă de dragoste, cu dansuri diverse și fericire. Dimpotrivă, piesa a avut un puternic impact emoțional asupra mea chiar și după difuzarea ei.

Să vă spun pe scurt despre ce este vorba: Selma, o emigrantă de origine cehă, și mamă celibatară, lucrează într-o uzină din SUA. Pasiunea ei este muzica, mai ales cântecele și dansurile marilor comedii muzicale hollywoodiene. Ea are un secret dramatic: își pierde vederea, iar fiul ei, Gene, va cunoaște aceeași soartă dacă ea nu reușește să strângă bani pentru a-i plăti o operație. Când un vecin o acuză că i-a furat economiile, drama vieții sale se amplifică, ajungând la un final extrem de tragic.

În timpul piesei, ascultând-o pe Selma cum vorbea despre fiul ei, am realizat ce înseamnă să îți pese foarte mult de o persoană și prea puțin de tine. Ceea ce este important în această piesă, este faptul că de fiecare dată aceasta te ține în suspans și te determină să meditezi asupra propriei vieți. Nu toate piesele au aceast impact asupra oamenilor, pentru că nu toate piesele sunt jucate într-un mod profesionist.  Nu am de gând să critic, ci să laud actorii din cadrul piesei și anume: Mădălina Ciotea, Bianca Zurovski, Marius Cordoş, Maria Gârbovan/Simona Pop, Gabriel Costea, Mirela Borş, Claudiu Mihail, Vlad Pavel, Relu Siriţeanu şi copilul Vlad Ţigănuş.

Dansând în noapte nu este, însă, doar titlul piesei scrise de Patrick Ellsworth, ci şi al unuia dintre cele mai marcante  filme din creaţia regizorului Lars von Trier, film premiat la numeroase festivaluri de gen. După succesul obţinut pe scena braşoveană cu spectacolul American Buffalo de David Mamet, regizorul Vlad Massaci se întoarce în oraşul minunat de sub Tâmpa şi pune în scenă un alt text din dramaturgia americană contemporană. (sursa: BizBrasov.ro)

Mai multe detalii nu vă comunic deoarece sunt sigură că fiecare piesă are impactul ei asupra oamenilor și este bine ca fiecare dintre noi să aibă propria opinie la finalul unei piese de teatru.

Vă invit la teatru săptâmâna viitoare și, dacă aveți idei de alte piese de teatru, vă rog să le împărtășiți cu mine.

Mulțumesc.

5 gânduri despre „Tu când ai fost ultima dată la teatru?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑